Még mindig túró és szilva
Idén teljesen rákattantam a szilvára. Frissen, aszalva, önmagában vagy kísérővel. Korábban már közreadtam szilvás-túrós receptet, azonban abban friss szilva van. Ebben a mostaniban pedig az aszalt valóját villantja meg a kék gyümölcs.
A képre kattintva a rétest más beállításban is megcsodálhatod.
Hozzávalók:
1 cs. réteslap
1 cs. magozott aszalt szilva
10 dkg darált mandula
25 dkg túró
2 ek. barna cukor
1 citrom héja
2 ek. Creme Cassis (feketeribizli likőr, aki még nem ismeri, itt olvashat róla)
olvasztott vaj
Az aszalt szilvákat felaprítom, a túróval, a mandulával, a citrom héjával, a cukorral és a likőrrel összekeverem. A réteslapokat elfelezem, (ha jól emlékszem 6 db van egy csomagban) 3db-ot egy konyhaaruhára fektetek, megkenem olvasztott vajjal, majd rákenem a töltelék felét. Összetekerem és sütőlapra helyezem. Így teszek a maradék lapokkal és töltelékkel. A rétesem tetejét megkenem olvasztott vajjal. 180 fokon ropogósra sütöm. Porcukorfátyolba burkolom vagy vanília fagyival tálalom. Ez utóbbival igazán jó párost alkot.:-)