Zöldalma sorbet
Izzasztó napok köszöntöttek ránk. Meleg van mindenütt, pedig gyakran változtatok helyet… a lábamon végigcsorgó izzadságnak csak az autó légkondija szab gátat. Még szerencse, hogy hétvégére lehűlést ígérnek a metejósok. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy laza, hideg rozé fröccs vagy egy dermesztő fagyi/sorbet. A múltkori libamájas kalandom adta az ötletet ehhez a finomsághoz. A sorbet-k egyébként igen gyorsan alávágtak a fagyikészítési kedvemnek. Sokkal gyorsabban, egyszerűbben elkészíthetőek, kevésbé édesek és ezzel együtt a derekamra sem rakódnak olyan ütemben a zsírpárnák.
Hozzávalók:
6 (kisebb) zöld alma (Spar akcióból)
2 cm gyömérdarab
fél dl víz
2 ek barna cukor
2 lime leve
2 ek almás balzsamecet
Az almákat leturmixolom a lime-ok levével, hozzáadom a megpucolt, reszelt gyömbért. Közben a cukorból és a vízből szirupot főzök, majd ezt hideg vízfürdőben kihűtöm. Az almás masszát át lehet passzírozni, én nem tettem és a végeredményben kifejezetten üdítően hat majd az almahéj. De nélküle biztosan sokkal simább textúrát kapunk… DE! Semmiképpen se hámozzuk meg az almát turmixolás előtt, ugyanis ez felel a szép színért és az ízanyagok egy része is a héjnak köszönhető!
A szirupot összekeverem az almás masszával, majd fagyigépben elkészítem.
Kis alakítással a deliciousdays.com receptjét tettem magamévá.