Keresés a blogon

Cantuccini-upgrade

Jul 25th, 2008 by Ízbolygó | 0

Az új kedvenc tökéletesítése folyik, már ha ez lehetséges. Mindenesetre a hártyás mogyoró bevezetése és a fahéj mennyiségének növelése jótékony hatással volt rá:-))) Én a keményebb verziót részesítem előnyben, így kicsit módosítottam a sütési időkön is.
Megj.: Mivel döbbenetes gyorsasággal kopik el, itt már eleve a duplázott mennyiségű receptet írom.

Hozzávalók:
24 dkg liszt
14 dkg cukor
15 dkg mogyoró
fél tk sütőpor
4 dkg puha vaj
2 tojás
1 citrom reszelt héja
negyed tk fahéj

A sütőt 180 fokra melegítem. A tészta összeállítását szigorúan csak akkor kezdem, ha bemelegedett! Az alapanyagokat a csonthéjasokat leszámítva összegyúrom, majd belemasszírozom azokat is. Nagyjából 40 cm hosszú, 3-4 cm átmérőjű, fent kicsit laposabb hengert formálok belőle, majd a sütőbe tolom 35 percre. Amikor leketyegett és aranybarna kiszedem, majd késsel ujjnyi vastag darabokra szelem. A felszeletelt cantucciniket lefektetem és még 12 percig visszatolom, hogy napozzanak.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007