Keresés a blogon

Zöldséges-húsos lasagne

Jul 5th, 2008 by Ízbolygó | 0

Írhatnám semmi extra. A alap-lasagne zöldséggel dúsított kiadása. Mégis annyira, de annyira finomra sikeredett, hogy simán, húsosan többet nem is készítem. Csak ha EJ jön hozzánk, mert ő nem kultiválja a zöldségeket viszont a lasagnét szereti. Egyszer összeturmixolt gombát tettem a húsos masszába, hátha így kifogok az ízlelőbimbóin, de csalhatatlan ösztönei nem hagyták, hogy tréfát űzzek vele. Így jól neveltsége miatt a mikronnyi gombadarabokat a tányér szélére válogatta.:-))

Hozzávalók:
fél doboz lasagne lap
50 dkg darált marhahús
1 doboz Mutti polpa paradicsom
3 dl vörösbor
2 fej hagyma
bazsalikom
kevés oreganó

frissen őrölt bors
2 édesburgonya
3 cukkini
6 koktélparadicsom
3 cékla (hosszúkás)
6 ág rozmaring

frissen őrölt bors
besamel mártáshoz:
12 dkg vaj
8 dkg liszt
12 dl tej
szerecsendió
pici só
25 dkg parmezán sajt

Az édesburgonyát, cukkinit és a céklát megtisztítom és 0,5-1 cm vastag szeletekre vágom. Kiolajozott tepsibe teszem, sózom, borsozom, közé gyömöszölöm a rozmaring ágakat, a tetejére dobálom az elfelezett koktélparadicsomokat és 200 fokon nagyjából fél óra leforgása alatt megsütöm. Ha elkészül, bátran falatozok belőle, hiszen isteni finom, meg úgyis nagy mennyiség….:-) Ha jól laktam, továbblépek:
Elkészítem a besamel mártást ill. a húsos keveréket.
A húsos kevereékhez: a hagymákat megpucolom, apróra vágom, olivaolajon megfonnyasztom. Ha kész mehet bele a darált hús, átpirítom, sózom, borsozom. Ezután beleöntöm a paradicsomot, meg a vörösbort, összeforralom, majd a lángot takarékra állítom és így rotyogtatom még 30 percig. A végén adom hozzá az apróra ágott zöldfűszereket.
A besamel mártáshoz: vajat olvasztok, rászórom a lisztet, átpirítom, majd leveszem a lángról és hozzáöntöm apránként a tejet, majd ismét lángon besűrítem. Sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítem.
Összeállítás:
nagy tál aljába besamelt mártást simítok, erre jönnek a tésztalapok, majd a sült zöldségek. Erre ismét besamel, tészta majd a húsos massza kerül. A legtetetejére tészta, besamel és sok-sok reszelt parmezán. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt sül meg.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007