Keresés a blogon

Manóebéd: cukkinis-burgonyás-sajtos lepény

Sep 19th, 2007 by Ízbolygó | 0

Nagymamiék ellátnak minket mindenféle földi jóval a vidéki kiskertből, ahol a zöldség és gyümölcs nagy része bio is. Itthon kallódott egy viszonylag nagy cukkini hasznosításra várva. Pöttyünk nem veti meg az asztali örömöket (kire ütött ez a gyerek?!), a cukkini meg a top 5-ben benne van! Akadt egy kis krumpli is, na meg hagyma… sajt pedig mindig van a hűtöben, úgyhogy gondoltam mire felébred az alvásból, meglepem ezzel a lepénnyel.

Hozzávalók:
80 dkg cukkini
40 dkg burgonya
10 dkg bacon
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
10 dkg trappista sajt
6 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejszín

frissen őrölt vegyes bors
bazsalikom
kevés rozmaring és majoranna
2 mozzarella
tetejére reszelt parmezán

A cukkinit (mivel nagyobbacska) volt megpucoltam a krumplival együtt, majd lereszeltem őket a nagylyukú reszelőn. Egy mély serpenyőben a baconből kinyertem a zsírt, majd rádobtam a felkockázott hagymát, amikor már majdnem üveges volt a reszelt fokhagymát is. 1 percig pároltam, aztán rádobtam a reszelt cukkinit és krumplit, sóztam, borsoztam és zöldfűszereztem. Párszor átforgattam, hogy a nedvesség egy része kicsapódjon belőle, aztán lehúztam a lángról. Felöntöttem a főzőtejszínnel, hozzáadtam a reszelt trappistát, majd a felvert tojásokat, a legvégén a liszttel egynemű masszává állítottam össze, ami még folyós volt egy picit. Aztán az egészet egy kivajazott, zsemlemorzsázott tűzálló tálba simítottam és a tetejére tettem a mozzarella szeleteket, valamint a reszelt parmezánnal megszórtam. 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.


A siker nem maradt el…

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007