Pink és lila (cékla és füge)
„Beszélni csak beszélve, futni csak futva, dolgozni csak munka közben, Istent és embert szeretni csak szeretve tanulsz meg. Fogj úgy hozzá, mint egy egyszerű inas, és a szeretet hatalmas ereje majd elvezet odáig, hogy mesterré válj.”
Francis de Sales
Elkezdődött az iskola. Ez mondjuk külön posztot érdemel mind gasztro, mind oktatási szempontból. Egy apró részlet: Pötty elsősként a hét 5 napjából 3 nap 6 órát, 2 nap 5 órát ül végig. Kutattam emlékeim között és arra jutottam, hogy nekem alsó tagozatban (!!!) nem volt 6 órám, pedig németet is tanultam elsőtől heti 5 órában.
A Kerekerdő Óvodában is zajlik az élet, ma éppen céklakrém volt az uzsonna. Pötty is ezt vitte a suliba és a maradék az én tányéromon végezte. A cékla iszonyat nagy kedvenc (gazpachoként, levesként, főzelékként és főzelékként, kenceként, krémként, rukkola salátával, kecskesajttal vagy rokforttal, stb.)
A céklakrémet szezámmagos finn kenyérre kentem és fügét tettem rá. És ennyi! nem is recept! DE OLYAN ISTENI, HOGY NEM LEHET ABBAHAGYNI!!!
Hozzávalók:
1 nagyobb sült cékla (céklát megmossuk, fóliába csomagoljuk 1 ek olívaolajjal és 1 ek sóval meglocsolva és 230 fokon puhára sütjük)
1 Philadelphia sajtkrém
pici citromlé
jávai hosszú bors
füge
A céklát meghámozom és a sajtkrémmel összeturmixolom, citromlével és hosszú borssal ízesítem. Friss fügével és a finn kenyérrel eszegetem.