Itt a Szuflé Tél!
Most nincs vers, csak hír. Itt a Szuflé Tél! Telis-tele izgalmasabbnál-izgalmasabb témákkal és szuper receptekkel! Szerettem a “Rendezz szilveszteri bulihoz” készült képeket-recepteket, így innen választottam egyet.
Méghozzá a parmezántacoba bújtatott füstölt lazacot és salátát. Isteni íz, gyors és látványos, abszolút az én világom!
Hozzávalók:
25 dkg parmezán
10 dkg füstölt lazac
50 g rukola
1 tk dijoni mustár
2 tk méz
6 ek olívaolaj
2 ág kapor
A parmezánt lereszeljük és sütőpapírral bélelt sütőlemezen nem túl vastagon, kör alakban elolszlatjuk, nem túl közel egymáshoz, nehogy összeérjenek sülés közben. 180 fokon 10 perc alatt megsütjük őket, majd keskeny poharak oldalára nyomkodjuk és hagyjuk így megszilárdulni. A salátaöntetet elkészítjük: a mustárt és a mézet összekeverjük, majd az olívaolajjal higítjuk. A salátát kicsit megtépkedjük és az öntettel összeforgatjuk. A lazacot is rátépkedjük, majd a tacokat megtöltjük vele.