Spárgás szivarkák, a hipp-hopp falatok
Múltkoriban Zsval arról témáztunk, hogy manapság az okoz mindkettőnknek igazán nagy örömet, ha “éppennincsitthonsemmi,deebédetkelladnigyorsan”! Észrevételeztük, hogy a szorult helyzetek a kretaivitásunkra és az endorfin termelésünkre is jó hatással vannak. Komoly szemcsillogás, heves szívverés, kihívástól dagad a mellünk, ha csak 2 alapanyag kallódik a hűtőben és abból varázsolunk valamit! A múlt hétvégén ismét megakadás volt a “honi” alapanyagellátás területén. Néhány csüggedt spárga és elárvult spenót kergette egymást a hűtőben. És akadt egy rúd leveles tészta is. Az agy beindult…
Hozzávalók:
1 csokor fehér spárga
1 citrom leve
1 ek barna cukor
20 dkg bébispenót
szerecsendió
só
frissen őrölt bors
2 rúd leveles tészta
tojássárgája és tejföl a kenéshez
A spárgát megpucolom, a héját nem dobom ki, hanem felöntöm vízzel, belefacsarom a citromot, hozzáadom a barna cukrot és felteszem főni. Negyed óra főzést követően leszűröm. A vízben ezt követően megpárolom a spárgákat pár perc alatt. A spenótot leforrázom, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítem. A tésztát kiterítem és akkora darabokra szelem, hogy a spárgák végei kikandikáljanak. A spágákra spenótot fektetek és feltekerem. A tojássárgáját tejföllel kevertem ki és azzal kentem meg a szivarokat. 200 fokon 10 perc alatt megsült. Citromos tejfölbe mártva zseniális!