Spárgacsokor… csokor spárga
A csokornyi zöld spárga harsogóan zöld és roppanós volt. Olyannyira, hogy akár nyersen is el lehetett volna rágcsálni. De erről majd később. Egyben biztos voltam: vétek lenne megfőzni!
Hozzávalók:
50 dkg zöld spárga
8 szelet Jamon Serrano sonka
13 dkg ricotta
4 újhagyma
kis csokor metélőhagyma
12 db aszalt paradicsom
frissen őrölt bors
Az újhagymákat hosszában félbe-, a spágák alsó fás részét levágom. A ricottát összekeverem a felaprított metélőhagymával és frissen őrölt borssal megszórom. 4-5 spárgát összefogok egy fél újhagymával, a közepébe teszek 2-3 aszalt paradicsomot és rákenek 2-3 tk-nyi ricottát és körbetekerem 2 szelet sonkával. A csokrokat lapos tűzálló tálba rendezem, majd 200 fokon nagyjából negyed óráig sütöm. A sonka piros, ropogós lesz, a ricotta kiss megfolyik, de a spárga még roppanós marad. Hmmm, isteni finom volt!:-)