Keresés a blogon

Sült cékla-rukkola saláta kecskesajttal (ha jót és egészségeset akarsz magadnak)

Feb 9th, 2012 by Ízbolygó | 0

Ez egy villámposzt. A villámposztban pedig egy zseniális saláta. A cékla földes jegyei abszolút nem dominálnak, csak a visszafogottan finom édessége. Kevés tökmagolaj, kecskesajt, pirított magvak…komolyan maga a mennyország! A narancsos olívaolaj-balzsamecet a sült cékla nagy barátja, azonban ez esetben a karakteres kecskesajt miatt nem ezt választottam hozzá.

Hozzávalók:
2 cékla
3 marék rukkola
1 marék fenyőmag/tökmag/dió
50 g kecskesajt
tökmagolaj
citromlé

Előző este: a céklákat megmosom, majd egyenként alufóliába csomagolom 1 ek olívaolajjal és 1 tk sóval. Az alufóliát a tetején összezárom, majd 200 fokos sütőben addig sütöm, míg a villám akadálytalanul bele nem tud szaladni. Ekkor kiveszem és kihűtöm.

Másnap: gumikesztyűt húzuk, majd meghámozom a céklát és kis kockákra vágom. Citromlével meglocsolom a kockákat, majd hozzáakeverem a rukkolát. Tökmagolajjal meglocsolom, aztán pedig rámorzsolom a kecskesajtot. Száraz serpenyőben fenyő- (vagy tök-) magot pirítok és ezzel szorom meg salátámat. Egy szelet kenyér és máris kerekebb a világ.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007