Keresés a blogon

Ropogós mogyorós keksz

May 5th, 2008 by Ízbolygó | 0

És akkor most vissza a kicsit hétköznapibb dolgokhoz. Még a múlt héten készült ez a keksz, ugyanis a fiókban kallódott január óta egy felbontott tasak őrölt mogyoró. Tettem ide, raktam oda. Nem szeretem a felbontott dolgokat… Mivel eddig egy cég sem dobott piacra VISSZAZÁRHATÓ aromatartó tasakokban fűszereket, őrölt csonthéjasokat folyamatos kényszert érzek a felbontott tasakok azonnali felhasználásra. Ez fűszerek esetében viszonylag nehéz, azonban a mogyoróra és a mogyorógrillázsra lecsaptam, mint a héja. Finom, ropogós kekszként végezték.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
csipet só
fél tk őrölt fahéj
1 tk sütőpor
8 dkg őrölt mogyoró
5 dkg ropogós mogyorógrillázs (Haselnuss krokant)
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 tojás
1 kezeletlen narancs héja

A liszthez keverem a sütőport, a sót, a fahéjat, a ropogós- és az őrölt mogyorót. A vajat felhabosítom a cukorral, majd hozzáadom a kikapart vaníliapépet, majd a tojást és a narancs héját. A vajas részt összekeverem a lisztessel, majd kézzel összeálítom a masszát. Két, nagyjából 3 cm átmérőjű rudat készítek belőle, folpackba tekerem és hűtőbe teszem min. fél órára. Ha megdermedt a tészta, késsel fél cm-es korongokat szelek belőle, majd ezeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatom. 200 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm.

Eredetileg Stahl recept.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007