Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa
Kicsit bizarr a kinézete, de finom…akkor meg kit érdekel, hogy halványzöld?:-) A bort jól szívta, így feladatát ezzel be is végezte. Az állaga jó volt, talán lehetett volna kicsit sósabb…
Hozzávalók:
1 dl tej
2½ dkg friss élesztő
10 dkg medvehagyma
8 dkg sonka
25 dkg vaj
50 dkg liszt
kb. ½ evőkanál só
frissen őrölt bors
1,5 deci tejföl
3 deka kecske krémsajt
5 dkg túró
1 + 1 tojás
A tejet meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt. A medvehagymát és a sonkát a késes robotgépemmel pépesítem. A liszthez adom a felfutott élesztőt, a tejfölt, a kecskesajtkrémet, a túrót, az egyik tojás sárgáját, a vajat, a sót és a borsot, majd a végén a sonkás-medvehagymát és jól összegyúrom. Meleg helyen 1 órát kelesztem. Majd kinyújtom 2 cm magasra, kiszaggatom, a tetejét megkenem tejfölös-tojássárgájával és 200 fokon pirosodásig sütöm. A medvehagyma abszolút nem harsánykodik benne, de érezhető, a kecskesajt szintúgy.