Medvehagymával és camemberttel töltött gomba szalonna kabátban
Hirtelen ötlettől vezérelve jött létre ez a gomba étel, amit -ha jól belegondolok- sokféleképpen lehet használni. A hűtőben kallódott egy fél csokor medvehagyma, meg volt gomba is, gondoltam, kár lenne értük.:-) A végeredmény borkorcsolyának is beillene, de hús mellé is el tudom képzelni, mint köretet.
Hozzávalók:
10 közepes fej gomba
10 dkg medvehagyma
125 g camembert sajt
5 szelet bacon
diónyi vaj
só
frissen őrölt bors
A gombákat megmosom, a tönkjét kitöröm és apróra vágom. A medvehagymát szintén megmosom és csíkokra vágom. Serpenyőben vagy wokban (köszönöm még 1x Nektek!) a vajat felolvasztom, megfonnyasztom benne a medvehagymát, majd az apróra vágott gombatönköt is hozzáadom. Sózom, borsozom. A sajtot felkockázom és minden gombakalapba teszek egy kockányit, majd rányomkodok egy adag medvehagymás masszát és körbetekerem a hosszában félbevágott szalonnacsíkkal. Hőálló edénybe ültetem őket és 200 fokon pirosodásig sütöm.