Citromos túrótorta barackkal
Ezt biztosan sokszor készítem majd a nyáron! Kedvesen savanykás, de magában hordozza a torták kritériumait is. Van ropogós (keksz) alja, finom krémes teteje, amire tetszés szerint lehet gyümölcsöket halmozni!
Hozzávalók:
25 dkg Hobbits keksz
10 dkg olvasztott vaj
Krém
50 dkg ricotta
25 dkg mascarpone
2 ek méz
2 citrom leve és héja
3 + 2 zselatinlap
1 (kis, talán 20 dkg?!) konzerv barack és a leve
2 tojásfehérje
A kekszet ledarálom, majd az olvasztott vajjal összekeverem és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. 200fokon 10 percig sütöm, majd kihűtöm.
A ricottát a mascarponéval a mézzel, a citrom levével és a héjával összeturmixolom. A zselatinlapokat fél dl vízben hagyom felpuhulni, majd alacsony hőfokon felolvasztom és a krémből 1-2 kanállal átvéve, majd lassan a zselatint a krémbe kanalazva homogenizálom. A tojásfehérjéből habot verek és óvatosan a zselatinos-ricottás masszába keverem, majd 1 éjszkán át hűtöm.
Másnap a barackokat legyező alakban bevagdodom és a tortára terítem. A levét 2 zselatinlappal összemelegítem és a tortára öntöm. Ismét hűtöm 3 órát, amikor megdermedt tálalom-
Recept eredetije a Nélkülözhetetlen desszertekből, változtatásokat eszközöltem rajta…