Pikáns medvehagyma pesto aszalt paradicsommal, citrommal
A medvehagyma nálam mánia. Az elsők között kezdem enni, hála az Apunak, aki leszüreteli és leszállítja Somogyból/Tolnából hozzánk. És én vagyok az, aki az utolsó már-már gyöszös csomagokat elhozom a zöldségestől… Mindenkinek van valami kattanása, nekem úgy tűnik ez. Szeretem BÁRHOGYAN! Már sok recept felkerült ide az elmúlt évek során, idén azonban tovább szaporítom a sort.:-) Rögtön ezzel itt:
Hozzávalók:
1 nagy csokor medvehagyma
1 nagy marék mandula, mogyoró, kesudió
1 citrom reszelt héja
5 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
só
frissen őrölt szecsuáni bors
1/2 citrom leve
5 ek parmezán reszelve
olívaolaj
A medvehagymát megmosom, majd (salátacentrifugával) leszárítom. A csonthéjasokat száraz serpenyőben megillatosítom, kihűtöm. A medvehagymát, a csonthéjasokat, a citrom levét, reszelt héját, olívaolajat leturmixolom. Az aszalt paradicsomokat apróra vágom és a parmezánnal együtt a pestoba keverem. Fűszerezem, kifőzött üvegekbe töltöm, olívaolajjal lezárom.