Kókusztejes lencse-curry ananásszal, kókuszchips-szel
Ez a recept korábban kiment hírlevélben, de olyan szinten finom, hogy azóta már kétszer készítettem. Jön a hosszú hétvége, sütés-főzés, napsütés. kirándulás…. Juhéééj! Készítsétek el, kíváncsian várom a visszajelzéseket.
Én pedig beveszem magam a konyhába, hogy 15-én méltóképpen ünnepelhessük meg Pöttyöm 5-ik születésnapját! Vénlány:-)))) Az ünnepi menü pedig next week.
Hozzávalók:
7 dkg beluga lencse
3 dl alaplé
1 lilahagyma
10 dkg csirkemell filé
3 szál angol zeller/halványító zeller
2 dl kókusztej
fél ananász
só
frissen őrölt bors
2 ek curry
olívaolaj
vaj
kókuszchips
A lencsét az alaplében megpárolom. A lilahagymát finomra vágom, majd 2 ek olívaolajon megpárolom. Rászórom a curryt, majd hozzáadom az apróra vágott csirkemellet, majd sózom, borsozom, pirítom. Felöntöm a kókusztejjel, majd rotyogtatom 5 percet. Belekeverem a fél cm-es darabokra vágott zellert, majd félrehúzom. Az ananászt megpucolom, felkarikázom, felkockázom, majd vajon megpirítom. Összekeverem a lencsével és a kókusztejes-csirkés-zelleres résszel. Keverek bele kókuszchips-et.