Mogyorós-nutellás kekszek
Kevés jobb dolog van egy fém kekszesdoboznál. Főleg ha szép a mintázata és tele van. Bár, ha meg tele van, akkor ott a folyamatos késztetés a nyitogatásra. Ma Thomas Keller chocolate chip cookiját gyártottam le, de ez a mogyorós nekem jobban bejön, úgyhogy itt ez a poszt most szóljon erről.
Utálom az olyan recepteket, amihez előre kell legyártani valamelyik alkatrészt. Ez most olyan szempontból kivétel, hogy Nutellát lehet boltban is venni, igaz a házi jobb. Vagy ha nem is jobb, az biztos, hogy egészségesebb…
Hozzávalók:
25 dkg vaj szobahőmérsékleten
1 tk fahéj
18 dkg nádcukor
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
2 tojás
18 dkg zabpehely
6 ek házi nutella
1 vaníliarúd kikapart belseje
20 dkg durvára aprított mogyoró
Összekeverem a vajat a cukorral és kifehérítem. Hozzáadom a házi nutellát, egyenként a tojásokat, a vaníliát és fahéjat. Összekeverem, majd beleöntöm a száraz anyagokat is (liszt, só, zabpehely, sütőpor, a legvégén a durvára vágott mogyoró). A tésztából diónyi darabokat gombócozok, kicsit meglapítom és sütőpapírral bélelt sütőlapra ültetem őket egymástól egy kis távolságra. 16-18 percig sütöm 180 fokon őket.
Marsbéli Juli receptjét dolgoztam át.