Saláta avokádóval, tojással, mert már mindjárt itt a tavasz
Ahogy egyre hosszabbak a nappalok, mind többet süt a nap (még ha hideg is van), egyre inkább úgy érezzük, közeleg a tavasz. Ilyentájt kattanok rá a salátákra. Nem gyere be a meleg kaja, viszont a saláták jöhetnek ezerrel. Persze ilyenkor még sehol sincsenek a friss zöldségek, úgyhogy kicsit még a téliekből kell dolgozni, de a salátaevé, mint jel a szervezetem részéről biztató. MINDJÁRT ITT A TAVASZ!
Hozzávalók:
1/2 fokhagyma gerezd
4 ek joghurt
1 ek olívaolaj
1 tk mustár
só
1 ek citromlé
frissen őrölt bors
3 tojás
2 római salátaszív (lehet jégsaláta is)
8-10 db koktélparadicsom
1 csokor újhagyma
2 avokádó
A tojásokat 6-8 perc alatt keményre főzöm, majd hideg víz alatt kihűtöm. A joghurtot a mustárral, az áttört fokhagymával és az olajjal elkeverem. Sózom, borsozom. A salátát megmosom, leszárítom és csíkokra vágom. Az újhagymákat finomra vágom. Az avokádókat elfelezzük, magjukat kivesszük, a húst meglocsoljuk citromlével. Majd karalábévájóval a húst óvatosan kiszedjük. A tojásokat megpucolom, felkockázom, majd a saláta többi hozzávalóival ill. az öntettel összekeverem.
Grissinivel kínálom.