Kecskesajtos kence gránátalmával
Kecskesajt és gránátalma? Oooye’! A rubinpiros magocskák és a karakteres sajtok szuperül harmonizálnak, szóval érdemes bevetni nem csak édességek, gyümölcssaláták esetében, hanem a sós ételekben is! Egy alapszabály van, NE süssük-főzzük-hőkezeljük, mert a magok megfakulnak, megszottyadnak és a lényeg veszik el belőle. A roppanósság, a savanykás lé és a friss aromák. Szóval ne gyilkoljuk le a magokat!
Itt pedig néhány alternatív recept:
Ital:
Gránátalma-banán turmix
Leves:
Céklakrémleves pirított édesköménnyel és gyömbérrel, gránátalmával
Meleg előétel:
Sajtfelfújt kétszer sütve (parmezánból, kecskesajtból)
Főétel:
Spenóttal töltött lazactekercsek gránátalmaszósszal
Datolyás-spenótos pulykatekercsek zöldhüvelyű babbal
Kacsamell gránátalma-narancs szósszal, narancsos lencsével
Hozzávalók:
10 dkg lágy kecskesajt
10 dkg Philadelphia
fél tk méz
1 citrom reszelt héja
1 közepes gránátalma magjai
kevés metélőhagyma
néhány csepp mandarinos olívaolaj
A kecskesajtot eldolgozom a krémsajttal, hozzáadom a citromhéjat, mézet. A gránátalma magjait és a metélőhagymát a tetejére szórom. Mandarinos olívaolajjal megpöttyözöm. Friss kenyérrel kínálom.