Keresés a blogon

Marcipános panna cotta

Feb 19th, 2008 by Ízbolygó | 0

Anyósom nagy marcipán-fan, én meg szeretem a panna cottát. Ez a desszert tökéletes megoldás volt az édesség utáni vágyunk csillapítására. Még ha a többiek nem is ettek belőle (Pötty egy kanál után közölte: Nemmó! Másik csüti!) és Anyósom is csak egy fél adagot nyomott. Ezért apránként, pár napra elszórva magamba nyomtam mind a 4 adagot:-) Nekem nagyon ízlett!

Hozzávalók:
5 dl tejszín
3 dl tej
30 dkg marcipánmassza a reszelő nagylyukú oldalán lereszelve
2-3 csepp aroma
5 dkg cukor
másfél ek zselatinpor
málna
méz

A tejet és a tejszínt a reszelt marcipánnal, a cukorral és az aromával addig melegítem, míg a marcipán el nem olvad. A zselatinporhoz 7-8 ek marcipános folyadékot adok, majd elkeverem és visszaöntöm a marcipános cuccba. Visszateszem a tűzre és tovább melegítem addig, míg a zselatinkristályok fel nem oldódnak. Amikor ez megtörtént, kistálkákba adagolom, majd hűtőbe teszem egy éjszakára. Tálalás előtt elkészítem a szószt, ez igen egyszerű: a málnát összeforralom 1-2 ek mézzel, míg az állagát megfelelőnek ítélem. A panna cottát a pohár oldalánál egy késsel körbevágom, majd egy tányérra fordítom, a szósszal leöntöm.

A recept (brutál mennyiségű cukorral!) Stahl: Végre otthon c. könyvéből származik.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007