Marcipános-barackos konfekt
Ismét bonbonlázban égtem! Bár a karácsony már régen elmúlt (nálunk ez nem annyira érezhető, rajtunk még a Télapó-éra… Pöttyöm komoly szerelembe esett a Télapóval és egyetlen dalt tud végig, az a “Ull a peti = Hull a pelyhes”, amit boldogan dalolászik játék közben, vagy ébredés után az ágyában:-)), közeleg a húsvét, amikor szintén el lehet sütni a trüffeleket, bonbonokat, csak mondjuk nem golyó-, hanem tojásformában. Ez még golyónak készült, ám, a kakaóporban való hempergetés, mint záróakkord lemaradt. Ugyanis alig tudtam egyet megmenteni a fotó kedvéért.
Hozzávalók:
35 dkg marcipánmassza
20 dkg aszalt sárgabarack
1 dl grappa
fél dl tojáslikőr (ez lehet több is!)
20 dkg szerencsi sárga a bevonáshoz
holland kakaópor a hempergetéshez
A marcipánmasszát összedolgozom a tojáslikőrrel. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy tálba összeöntöm a két alkotórészt és robotgéppel megdolgozom őket. Az aszalt barackokat elefelezem és egy deci grappával a mikróban összeforralom. A barackdarabokat marcipánba csomagolom, majd az időközben felolvasztott csokiba mártom. (Itt lehet alkalmazni azt a trükköt, hogy a golyóba fogpiszkálót szúrok és ennek segítségével mártom meg a csokiban, majd a fogpiszkálót egy hungaroceldarabba bököm, így szépen bevont golyókat kapok végeredményként.) ztán irány a hűtő, majd ha a golyók megdermedtek, kakaóporba forgatom és papírkapszliba ültetem a kész konfekteket.