Keresés a blogon

Az Arrabbiata

Feb 13th, 2008 by Ízbolygó | 0

Talján alapkaja. Ám, ha a hites uramtól valaki megkérdezné, hogy mi a kedvenc étele, szerintem rövig habozás után (amikor is a halászlé és a töltött káposzta között még hezitálna) azt mondaná: AZ ARRABIATA! Fausto kedveltette meg vele, aztán itthon is reprodukálni kellett a receptet. Manapság nem csípősen készítem, mivel Pötty is imádja. Az erőt csak a végén adagolom hozzá chili formájában. Itt a normál menetben történő elkészítést vázolom.

Hozzávalók:
1 fej hagyma
5 szelet bacon
40 dkg darabolt paradicsom (Mutti polpa)
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
2 nagy paradicsom
1 cserép bazsalikom

frissen őrölt bors
2 chili paprika

A bacont vékonyra szelem és icipici olivaolajon ropogósra pirítom, majd beledobom az apróra vágott hagymát és üvegesre párolom. paradicsomok héját bemetszem és forró vízzel leöntöm, majd 2 perc múlva lehántom róla a burkát és feldarabolom. A konzerv paradicsommal együtt a hagymához adom. Megrottyantom, majd a vörösbort aláöntöm, beleszórom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáadom a chilit (egyiket apítva, másikat egészben) és addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik a szósz. A bazsalikomot is felaprítom és a szószhoz adom, innentől kezdve már csak 2 percet főzöm és készen is van a csípős, paradicsomos mártás. Közben kifőzöm a spagettit vagy pennét és a szósszal együtt sok parmezánnal megszórva tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007