Csokoládés sajttorta
Rövid, ám betegségbegyűjtés szempontjából annál hatékonyabb, síelésünkről hazatérvén még a szomszéd oldalon betértünk egy újságoshoz, ahol annak rendje és módja szerint be is szereztem egy kötegnyi gasztro-újságot. Tényleg nem gerjeszteni akarom a dolgot, de mindegyikben bejelelöltem minimum 5 receptet, amit szeretnék elkészíteni! Hogy ez a hazai újságok esetében miért nem sikerül?!?!
De, hogy visszakanyarodjak a tortához: nem egy pihekönnyű desszert, fogyókúrázók messzire kerüljék!
Hozzávalók:
12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
17,5 dkg liszt
6 dkg porcukor
20 dkg Lindt 70%-os étcsoki
2 tojás
60 dkg Philadelphia sajtkrém
3 ek tejföl
1 narancs leve
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 csapott ek liszt
kakaópor a szóráshoz
A vajból, lisztből, porcukorból és 2 ek vízből tésztát készítek. A formát kivajazom. Kissé lisztezett munkalapon kinyújtom a tésztát és belesimítom a formába, aztán fél órára hűtőbe teszem. A csokoládét felolvasztom. A tojásokat szétválasztom. A sajtkrémet, a tejfölt, a narancs levét, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel összekeverem, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a végén a lisztet is. Ezt követően belekeverem a csokit. A fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a krémhez adom. A tésztát 175 fokon 15 percig elősütöm, majd belesimítom a krémet és további 50 percig sütöm a tortát. Amikor kész kakaóporral megszórom.