Keresés a blogon

Paradicsomos pulykamell ragu pirított fokhagymával

Jan 18th, 2008 by Ízbolygó | 0

Vasárnapi ebédhez kerestem valamilyen könnyen, gyorsan elkészíthető ételt, amikor belefutottam ebbe a Stahl receptbe. Nagyon végig sem olvastam, csak gyorsan megnéztem a hozzávalók listáját, kell-e valamit vennem hozzá, aztán nekiláttam. Közben rájöttem, hogy ez nem is annyira gyors, illetve a végén, meg arra, hogy nekem ez így nagyon fokhagymás. Különben sem kedvelem ezt a serpenyőbe beteszem, kiveszem, beteszek mást… Legközelebb okosabb leszek.

Hozzávalók (6 személyes adag):
1 kg pulykamell

frissen őrölt bors
50 dkg csiperke (barna)
40 dkg csiperke (fehér)
2×40 dkg hámozott “polpa” paradicsom
1 csokor kakukkfű
2 ek majoranna
3 fej fokhagyma (én legközelebb kevesebbet használok hozzá)
3 dl vörösbor
3 ek sűrített paradicsom
tejföl

A pulykamellet 2 cm-nyi csíkokra vagdostam, sóztam, frissen őrölt borssal megszórtam. A fokhagymapucolásra jobb esetben beállítunk valakit, rosszabb esetben elvégezzük. A gombákat felaprítom. Vajat olvasztok, a fokhagymákat egészben rádobom és mérsékelt tűzön, LEFEDVE (így nem fröcsög) aranybarnára pirítom. Ha megvan, kiveszem a serpenyőből. A visszamaradt vajhoz adok 4 ek olajat, majd a pulykacsíkokat kifehérítem, belül még nyers marad, de már kiveszem a serpenyőből. A gombát viszont beledobom, pár percig párolom, majd visszapakolom a húst és ráöntöm a bort, hagyom hogy rottyanjon egyet és máris nyakon öntöm a paradicsomszósszal, a paradicsom sűrítménnyel ill. mehet rá a majoranna és a kakukkfű is. Sózom, borsozom és 20-25 percig főzöm, sűrítem. A végén beledobálom a fokhagymákat is és tálalásnál locsolok rá tejfölt.

Rozmaringos sült burgonya
Ez viszont 10 pontos volt! A burgonyát megmosom és héjastól félpuhára főzöm (azért bele tudjam bökni a villát, de még ne essen szét a krumpli). Ezt követően egy tepsibe ültetem a burgonyákat és egy klopfoló segítségével szétlapítom őket. Megszórom bőven olivaolajjal és 220 fokon nagyjából 10 perc alatt megsütöm. A végén friss rozmaringot szórok rá és persze megsózom.

A receptre Stahl Gyors szárnyas ételek c. könyvében bukkantam.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007