Keresés a blogon

Diós sarok lime lekvárral

Dec 22nd, 2007 by Ízbolygó | 0

Lassan a végére ér az aprósütemény-saga… Már a kertek alatt a karácsony:-)
Ez a süti Kochen und Küche magazinból származik. Eredetileg mogyorós sarokként futott, de most már gondoltam a sok mogyoró és mandula után elkezdem felhasználni a dió készleteimet.

Hozzávalók:
Tészta
15 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 csapott kk sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
Feltét
lime lekvár (bármilyen savanykás megfelelő)
25 dkg dió
1 tasak vaníliás cukor
3 ek rum
10 dkg vaj

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, majd folpackba csomagolom és hűtőbe teszem min. fél órára. A tésztát ezt követően két sütőpapír között nagyjábül fél cm vékonyra nyújtom, majd sütőlemez méretűre szabom és áthúzom a lemezre. A sütőt 180 fokra melegítem. A tésztát megkenem a lime lekvárral (ami kenyérre, kalácsra kenve is isteni), majd ráhalmozom a diós-vajas masszát. 10-15 perc alatt megsütöm, majd ha kihűlt 4X4 es kockákra vágom, majd ezeket még átlósan megfelezem. A csücskeit bevonóba mártom, majd amikor megkötött, sütőpapírok közé pakolgatom fémdobozba.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007