Dinnyesaláta kecskesajttal
Dinnye, sárgabarack, derékig gázolunk a gyümölcsökben, igaz a nagy hőingadozások közepette néha furcsa, ahogy az őszi időben dinnyelé folyik a kezünkön:-)
Mondok valamit: a dinnye viszont hálás saláta alapanyag. Klassz a fetás is, de ez a turbo verzió édesköménnyel és szárzellerrel, no és a relish (ú, ez a legjobb, majd felteszem!), mind-mind szuper! A kecskesajt golyók nektarinal is jól teljesítenek, még van nektarin, érdemes azt is kipróbálni!
Hozzávalók:
40 dkg görögdinnye, magozva, falatnyi darabokra felkockázva
1 doboz Garabonicás zöldfűszeres kecskesajtgolyó
fél édeskömény
4 zellerszár, levél is!
4 ek sűrű, idős balzsamecet
olívaolaj (citrusos ha van, csak azt!)
bazsalikomlevélkék
fél lime leve
szecsuáni bors
A dinyét magozom, felkockázom, a szárzellert 5 mm vékonyra karikázom, az édesköményt vékonyra reszelem, összekeverem őket, és meglocsolom a lime levével. Az édeskés balzsamecettel és az olívaolajjal meglocsolom, szecsuáni borsot reszelek a tetejére. Bazsalikomleveleket és a szárzeller leveleit rászórom, tálalom.
Der Feinschmecker 2010/8