Kecskesajttal töltött csirke paradicsomos párolt zöldséggel
Erre a receptre a Fakanál Receptárban bukkantam és az tetszett meg, hogy sok-sok sajt van benne:-) Kecske, parmezán meg trappista, ami manapság a sajtok aljának számít. Pedig a régi szép időkben a piros borítás alatt lyukacsos, jól vágható sajt lapult! Manapság meg Pöttyöm gyurmájához hasonlít leginkább:-(
A csirke viszont jól sikerült, a köret méginkább, úgyhogy a receptet megtartjuk.
Hozzávalók:
1,8 kg csirke egészben
40 dkg kecskesajt
10 dkg parmezán reszelve
10 dkg trappista reszelve
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsemlemorzsa
marék snidling
petrezselyem
tárkony
olivaolaj
só
2 dl fehér bor
frissen őrölt bors
3 fej hagyma negyedbe vágva
A csirkét megmosom, szárazra törlöm, majd a bőrét az egész testén fellazítom. A sajtokat a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a felaprított zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal fűszerezem, majd a masszát a csirke bőre alá betöltöm. Olivaolajjal a csirkét kívülről megkenem. A hagymákat a csirkesütésre előkészített sütőtálba szórom, ráteszem a csirkét, lottyantok alá egy kis bort (az sosem árt), alufóliával lefedem és egy órán keresztül 220 fokon párolom. A fóliát leveszem és a pecsenyelével kenegetve 20 perc alatt pirosra sütöm.
Köret
Hozzávalók:
3 padlizsán
4 cukkini
4 burgonya
4 fej hagyma
4 nagyobb sárgarépa
2 doboz aprított paradicsom (Mutti)
só
frissen őrölt bors
1 dl bor
A zöldségeket felaprítom, majd kivajazott tepsibe terítem, sózom, frissen őrölt borssal megszórom, nyakon öntöm a paradicsomszósszal, majd alufóliával lefedem és egy óra alatt puhára párolom.