Kókusztejes fehércsoki fagylalt olívakaramellel
Tegnap úgyis sokat csipogtam, úgyhogy ma lényegretörő leszek: EZT MEG KELL KÓSTOLNOTOK!!!
A tegnapi posztban említettem, hogy nálam van egy könyv, ami igen inspiráló. Készítettem belőle egy kókusztejes panna cottát, ehhez járt az olívakaramell és fehércsoki granita. Az ízélmény fantasztikus volt, de tovább vittem a történetet és a melegre való tekintettel fagyiként született újjá. Kissé mákfagyi kinézete van, pedig messze nem az! Az íze pedig: frenetikus! Nagyot szólt!!!
Hozzávalók:
4 dl kókusztej
2,5 dl tejszín
2 tojás sárgája
10 dkg fehér csoki
fél rúd vanília
Olívakaramell:
5 dkg fekete olívabogyó
10 dkg cukor
A kókusztejet és a tejszínt összemelegítem a felhasított vaníliarúddal. A fehér csokit beletördelem és a lángról félrehúzva beleolvasztom. A tojások sárgáját habosra keverem, majd a felmelegített kókusztejes-csokis tejszínnel összekeverem. Kihűtöm, majd fagyigépben kidolgozom Fagyasztom.
Az olívakaramellhez a fekete olívákat leturmixolom. A cukorból karamellt készítek (cukrot lábasba öntöm és közepes lángon hagyom, hogy megkaramellizálódjon), majd összekeverem az olívamasszával. Vigyázz! Fröcsköl!
Az olívakaramell hűtőben hosszú ideig eláll. Sima vaníliafagyit is a mennyekig emel!