Tárkonyos zöldségleves csirkehússal
Nincs is annál jobb, mint amikor az ember hazatér, a csontig hatoló hidegből belép a meleg szobába, aztán bekanalaz egy nagy tányér tartalmas levest. Nálam ez az egyik leginkább befutó, husival vagy anélkül.
Hozzávalók:
3 répa
3 gyökér
1 zellergumó
fagyott zöldborsó
6 gerezd fokhagyma
tarkabors
30 dkg csirkemellfilé vagy aprólék
citrom
tárkony
tejszín
só
frissen őrölt bors
Olivaolajon a felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítom, majd felöntöm vízzel. Felforralom, leszedem a habját, majd hozzáadom a felkarikázott répát és gyökeret, valamint a zellergumót. Egy nagy teatojásba beleteszem a fokhagymát és 1 ek. színes borsot, ezt és a zöldborsót is a leveshez adom. Sózom, frissen őrölt borssal megszórom. Amikor már majdnem minden alkatrész megfőtt beleöntöm a tejszínt, valamint a vége előtt ízesítem citrom levével illetve tárkonnyal.