Spenótos-ricottás gnocchi
Nagy spenótrajongó vagyok, bár régebben mintha többet ettem volna, mint manapság. Manónk (ő szavaival: Namó) is szívesen fogyasztja, úgyhogy az elmúlt időszak hézagos parajfogyasztását ellensúlyozandó eldöntöttem, spenótot eszünk. Méghozzá gnocchival.
Úgy 1,5 évvel évvel ezelőtt készítettem először úgy, hogy a kész spenótba kevertem egy kis ricottát vagy túrót, amitől egészen más íze lett. Sokkal simább…. Nem tudom a dolog kémiáját, ha valaki esetleg igen, kérem írja le. Mindenesetre azóta így készítem. Finom pennével vagy fusillival is, mivel ezek jól magukon tartják a masszát, mint egy kabátot.
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott leveles spenót
45 dkg fagyasztott fokhagymás spenótpüré
6 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
ricotta vagy áttört tehéntúró
gnocchi
só
reszelt parmezán
A fagyasztott spenótot (leveles+püré) vajon összeforgatom, majd sózom és besűrítem a tejszínnel. A fokhagymákat belereszelem. A gnocchit sós vízben kifőzöm. Az alkatrészeket (spenót+gnocchi+túró) összekeverem. Parmezánnal megszórom.