Torta csirkéből
Egyik kedvenc húsételünk, melyet barátnőnk szimplán “Csirketortá”-nak hív. Ez a név rajta is ragadt, mint szamáron a fül. Télen, nyáron, hidegen salátával, melegen brokkolival vagy egyéb köretekkel isteni. További előnye, hogy gyorsan összeállítható! A fűszerezéssel is lehet variálni, nagyon finom pl. fokhagymásan-petrezselyemmel is.
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
12 szelet bacon
15 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
4 dl tejföl
2 tojás
fél tk őrölt szerecsendió
fél tk őrölt fahéj
1 ek liszt
só
frissen őrölt bors
A csirkemellfilét csíkokra vágom, sózom, borsozom. Egy tűzálló tálba alufóliát fektetek úgy, hogy a két szélén túllógjon, majd kibélelem úgy a bacon szeletekkel, hogy a husik is kilógjanak a tálból, ezt majd később vissza/ráhajtom a masszára a fóliával egyetemben. A sajtokat lereszelem és összekeverem a tejföllel, a liszttel, a tojásokkal ill. a fűszerekkel. Hozzákeverem a csirkecsíkokat is, majd a tálba simítom. A bacont, valamint az alufóliát visszahajtom a masszára és így sütöm 200 fokon 40 percig. Akkor leveszem a fóliát, hogy a bacon szeletek kis színt kapjanak. Tálalás előtt 15-20 percet várni kell, különben nem vágható!