Keresés a blogon

Krémcsokitorta (csokiimádóknak!)

Apr 22nd, 2008 by Ízbolygó | 0

Kedves barátaink (akikről elárulom, igazán ínyencek) jártak nálunk vendégségben. Mivel szeretik a csokoládét, abból is a töményebb verziót, gondoltam meglepem őket ezzel a tortával. Maga a torta olyan mint a csoki mousse, de sűrűbb konzisztenciája képessé teszi arra, hogy tortaként “megálljon”. A fagyott málna pikáns ellenpontot képez vele, a mascarpone pedig összeköti a gyümölcs és a csoki ízvilágát. Egyszóval, aki szereti a csokoládét, ebben nem fog csalódni! Tagadhatatlanul nagy előnye, hogy negyed (!) óra alatt elkészül!:-)

Hozzávalók:
2 tojás
5 dkg cukor
15 dkg tejföl
2 dkg kakaópor
8 dkg vaj
15 dkg Lindt 70%os étcsoki

chilipor
mascarpone
fagyasztott málna

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a kakaóport, a tejfölt, a késhegynyi chiliport és a csipet sót. A csokit a vajjal felolvasztom. A fehérjét csipet sóval habbá verem. A fehérjehabot összekeverem a kakaós sárgája-masszával, majd a végén elegyítem az olvadt csokival is. Egy kis (nagyjából 20 cm átmérőjű) tortaformát kivajazok és kakaóporral megszórok. Ebbe öntöm a masszát. A tortaformát alufóliával körbeveszem és egy tepsibe teszem, amibe forró vizet öntök nagyjából 1-2 cm magasan. 140 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig párolom (ekkor rmég remegős!), majd hűtőben 1-2 óra alatt kihűtöm. Mascarpone labdákkal és fagyasztott málnával tálalom.

ÖTLET: nagyon jópofa, ha csokilevélkére tesszük a mascarponét. A csokilevél elkészítése igazán nem ördöngősség! Az olvasztott csokival vékonyan megkenünk egy levelet (a képen konkrétan bazsalikom levél látható) és hagyjuk szobahőmérsékleten megkötni. Ha megkötött, lehúzzuk a levélről és mehet a hűtőbe felhasználásig.

A recept eredetije Papp Emesétől származik.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007