Keresés a blogon

Kókuszos crème brûlèe málnavelővel

Feb 5th, 2008 by Ízbolygó | 0

Egy újabb fajta crème brûlèe. A kókusz izgalmas egységbe olvad a tojásos krémmel és a karamellel, ám az ízlelőbimbók mire megszoknák ezt a harmónát, felborzolja őket a málna savanykás íze. MENNYEI!

Hozzávalók:
2,5 dl kókusztej
1 vaníliarúd
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
2 ek cukor
4 tojássárgája
4 ek kókuszreszelék
3 dl turmixolt málna + 1 ek méz

Az összetevőket a málna kivételével habverővel összekeverem, majd 1 órára hűtőbe teszem. A sütőt 125 fokra előmelegítem. 4 szuflétálkába adagolom a “krémet”, majd a tálkákat egy tepsibe ültetem és a tepsibe meleg vizet töltök. Mégpedig annyit, hogy a tálkák 3/4éig érjen a víz. Sütőbe tolom és 50 percig főzöm. Amikor kész, előbb szobahőmérsékletűre, majd hűtőben tovább hűtöm. Szerencsés, ha este készül, így másnapra már biztosan megfelelően áthűl. Barna cukorral megszórom a tetejét és rákaramellizálom a karamellizáló pisztollyal vagy serpenyőben karamellizálom meg a cukrot és azt a krémekre adagolom.

A málnavelőből merek a tetejére, majd kanállal kocogtatom, beszakítom a cukorréteget… és itt jön a varázslat! Ahogy a kókuszos vaníliás krém a ropogós karamellel és a savanykás málnával egy falatban találkozik! Most ez az aktuális desszert-kedvencem!

Korábban készítettem:
Libamáj crème brûlèe
Crème brûlèe

Az alapötletet szintén a Lecker jan/febr-i számából vettem, csak ők forró cseresznyével írták. Igazán nem szeretném az én verziómat nyomni, de szerintem a cseresznye nem elég kontrasztos a kókuszos-tejszínes-tojáskrémmel.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007