Keresés a blogon

Polo és Nero, a kakaós teasütik

Dec 21st, 2007 by Ízbolygó | 0

Ez is az osztrák Gusto magazinból származik. A kereket “POLO”-nak, a piskóta alakút “NERO”-nak nevezik:-) A bolti teasüti, ami így néz ki, általában rémes ízű, kevés töltelékkel. Erről azonban csak superlativusokban tudok nyilatkozni! Pedig a csokis krémet meg sem csináltam hozzá, holott biztosan az is nagyon ütős!:-)

Hozzávalók:(az általam megvariált mennyiségek)
Tészta
25 dkg liszt
5 dkg holland kakaópor
25 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
4 cs vaníliás cukor
1 tojássárga
2 tojás

A lisztet a kakaóporral elkeverem. A vajat a cukrokkal felhabosítom, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és mindig jól elkeverem. A végén a kakós-lisztet is elkeverem benne. A kész masszát nyomózsákba/pisztolyba töltöm és 2 cm átmérőjű korongokat ill. 3 cm hosszú piskóta alakzatokat nyomok a sütőpapírral bélelt tepsire. 170 fokon 12 percig alatt megsütöm.

Az újság a POLO-hoz (kerek) töltelékként a következőt javasolja: 2,5 dl tejszínt 3 dkg mézzel felfőzni, majd25 dkg étcsokit ebben felolvasztani és botmixerrel 5 percig pürésíteni, majd ezt tölteni a kekszekbe.
Én mindegyik fajtába ribizlilekvárt töltöttem, majd összeragasztottam őket és félig csokiba mártva gyöngycukorral díszítettem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007